Την υφ. Υγείας Ζωή Ράπτη τίμησε με το μετάλλιο της Αγίας Φιλοθέης του Γενικού ‎Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ‎Ιερώνυμος.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος» στο ‎Δήλεσι. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς ‎Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Διευθυντής του Γενικού ‎Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, ο Διευθυντής της Στέγης ‎Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης, ο ‎Διευθυντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, π. Αναστάσιος Βλαβιανός, μέλη του Δ.Σ. του ‎Γ.Φ.Τ. και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Γεροντολογίας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο ‎Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης. Ο π. Βασίλειος Χαβατζάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην προσφορά ‎της κ. Ράπτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για την αποψινή εκδήλωση τονίζοντας πως ‎‎«βρισκόμαστε σε ένα Κέντρο αγάπης, για να τιμήσουμε στο πρόσωπο της κ. Ράπτη την ‎Πολιτεία». Ευχαρίστησε την υφυπουργό και την συνεχάρη για την σημαντική προσφορά της ‎στο έργο του Γ.Φ.Τ.. Μίλησε, επίσης, για το πολύτιμο έργο που επιτελείται στο εν λόγω ‎Κέντρο, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας, ενώ ‎απένειμε στην υφυπουργό το μετάλλιο της Αγίας Φιλοθέης και την τιμητική διάκριση.

 



Η κ. Ράπτη εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της υπογραμμίζοντας πως «είναι ‎ίσως η σημαντικότερη διάκριση που έχω λάβει όχι μόνο στην πολιτική σταδιοδρομία μου, ‎αλλά και σε ολόκληρη την ζωή μου. Άλλωστε γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Δήμο Φιλοθέης ‎που πήρε το όνομά του από τις αγαθοεργίες της Αγίας και εκκλησιάζομαι στον Ι. Ν. Αγ. ‎Φιλοθέης. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η στήριξη μου στο έργο είναι η πίστη στην αξία της ‎προσφοράς και συμπλήρωσε ότι «όλοι μαζί προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. ‎Εκκλησία και Πολιτεία μαζί με διακριτούς ρόλους, αλλά με συντονισμένες δράσεις μπορούμε ‎να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη, να σώσουμε ζωές που ταλαιπωρούνται από την ‎μοναξιά, από την ανέχεια». Σημείωσε, επίσης, ότι η Εκκλησία μπορεί να αποδειχθεί ο ‎καλύτερος σύμμαχος της Πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας.Κατόπιν μίλησαν η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Μάρθα Καλκανδή και οι επιστημονικοί ‎συνεργάτες, οι οποίοι ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της δομής και στην συνέχεια ‎πραγματοποίησαν ξενάγηση στους χώρους.


Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος εξήρε το έργο που επιτελείται στο ‎συγκεκριμένο Κέντρο τονίζοντας πως είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα έργο αγάπης. Μίλησε ‎για το έργο του Αρχιεπισκόπου και για την ευαισθησία του στον ανθρώπινο πόνο από τότε ‎που ήταν Μητροπολίτης Θηβών, ενώ σημείωσε ότι «το γεγονός ότι η Εκκλησία έρχεται να ‎καλύψει ανάγκες ανθρώπων που έχουν ψυχολογικά ή άλλου είδους προβλήματα της δίνει το ‎‎«δικαίωμα» να πει ότι αφουγκράζεται τον πόνο των ανθρώπων και δεν ακολουθεί ‎λαχανιασμένη, αλλά είναι πρωτοπόρος σε έργα αγάπης και φιλανθρωπίας».‎

 

Πηγές:
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
http://iaath.gr/content/o-arhiepiskopos-timise-tin-yf-ygeias-gia-tin-prosfora-tis-sto-gft