ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΕΓΗ ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ
 

Το Φιλανθρωπικό Εκκλησιαστικό Ίδρυμα “Στέγη Κατακοίτων Γερόντων” ιδρύθηκε με την υπ’ αρίθμ. 1374/26-09-1974 πράξεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Σκοπός ίδρυσης του Ιδρύματος είναι διττός:

α) Να προσφέρει στέγη, τροφή, θέρμανση, προστασία, περιποίηση, φροντίδα και παροχής πρωτοβάθμιας νοσηλείας σε γέροντες/σσες κατάκοιτους άνω των 65 ετών οι οποίοι αδυνατούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους αλλά και απουσίας συγγενικού περιβάλλοντος ως επί το πλείστον χαμηλοσυνταξιούχοι ή χωρίς οικονομικούς πόρους.

β) Να φροντίσει μέσω θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης σε όσους το επιθυμούν και έχουν ανάγκη ώστε να έχουν “Χριστιανά τα τέλη της ζωής”.

Το ίδρυμα διοικείται από τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο ως ανωτέρω το οποίο αποφασίζει για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της Στέγης και εκπροσωπεί το ίδρυμα δικαστικώς και εξωδίκως.
Το ίδρυμα κατέχει άδεια ίδρυσης (αρ. Πρωτ.8737/22-07-2008) και άδεια λειτουργίας (αρ. πρωτ. 5291/15-04-2009) από την Περιφέρεια Αθηνών από την οποία εποπτεύεται δύο φορές ανά έτος και πληροί όλες τις προυποθέσεις εκ του νόμου για επαρκή και ασφαλή διαβίωση των περιθαλπομένων.

 

Το ίδρυμα λειτουργεί καθ' όλο το 24ώρο με 3 βάρδιες έμπειρου νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.
Στο ίδρυμα παρέχονται ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες από μόνιμο Ιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπηρεσίες φυσικοθεραπείας στην κλίνη, μαγειρείου, γραμματειακές και διοικητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες κοινωνικής λειτουργού, ψυχιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας.

Επίσης το ίδρυμα διαθέτει εσωτερικό παρεκκλήσιο τιμώμενο στο όνομα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

 

Πρόεδρος

O Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμος Β'

Ἀντιπρόεδρος

Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης

Μέλος & Δ/ντής

Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης   

1.Μονάδα «Μαρκοπούλειο»: Διεύθυνση: Λαοδάμαντος 18, Λ. Σκουζέ, 104 44 Ἀ­θῆ­ναι.

Τηλ. 210-5122.757.

 Ἀριθμός Κλινῶν· 44.

2.Μονάδα «Άγιος Παντελεήμων»: Διεύθυνση: , Φυλής 160 & Ιθάκης, 104 46 Ἀθῆναι.

Τηλ. 2169004556.

Ἀριθμός Κλινῶν· 35.

email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ,Fax: 210-5122171

Για Περισσότερη Ενημέρωση επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ιδρύματος

  SITE ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΙΑΑ